Congres: "Onverantwoord ondernemen: claim aan je broek?"

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
15 nov. 2024 09:45 - 16:00
Locatie
De Euroborg Groningen

Dit jaar duiken we in de impact van bedrijven die zich op papier verantwoordelijk voordoen, maar in werkelijkheid hun beloftes niet waarmaken. We besteden aandacht aan de gevolgen van onduurzame praktijken en de steeds vaker voorkomende term ‘Greenwashing’ — waarbij bedrijven zich groen voordoen, maar dit vaak niet zijn. Daarnaast onderzoeken we hoe technologie, met name AI, soms als middel voor verantwoord ondernemen wordt gepresenteerd, terwijl het in de praktijk vaak anders uitpakt! 

Gerenommeerde sprekers zoals Laura van Gijn (bekend van de VPRO-documentaire en de Primark-zaak, waarin werd erkend dat Primark zich schuldig maakte aan greenwashing), en de experts in ESG, Laura Plomp en Sophie Rasing van De Brauw Blackstone Westbroek, komen ons hier in de ochtend eerst van alles over vertellen. 

Na een geheel verzorgde lunch volgen workshops, verzorgd door topkantoren zoals Florent, DeHaan advocaten & notarissen, Kennedy Van der Laan en TRIP advocaten & notarissen. Dit is de ideale gelegenheid om niet alleen meer te leren over deze belangrijke thema’s, maar ook om de kantoren beter te leren kennen.

En als de workshops nog niet genoeg zijn, sluiten we de dag af met een borrel (vanaf 16:00), waar je kunt netwerken en mogelijk je toekomstige stageplek of werkstudentschap kunt vinden. 🍻

Meld je snel aan!